Freerunning/ parcour

In de freerun les leer je dingen zoals ze in het filmpje hier naast laten zien. Op een veilige manier leer je het freerunnen.

Lesrooster

Freerunning en Parkour is spectaculair, spannend, avontuurlijk, gewaagd en uitdagend. Oorspronkelijk is freerunning begonnen als de ontsnappingstechniek ‘Le Parcour.’ Het is een techniek die je in staat stelt om zo snel mogelijk te ontsnappen en je vrij en soepel door de ruimte te verplaatsen. Daarbij worden verschillende bestaande en geïmproviseerde technieken gebruikt om obstakels te overwinnen.
Een traceur, iemand die parkour beoefent, is altijd bezig met het stap voor stap verbeteren van zichzelf en de controle over zijn lichaam, en is zowel mentaal als fysiek sterk. Langzaam opbouwen en veilig trainen zijn de sleutelwoorden in de training van een goede traceur. Onze trainer leert je verschillende technieken en methodes die in parkour en freerunning gebruikt worden.
In de beginnersles komt de basis van parkour en freerunning aan bod. Door verschillende oefeningen en uitdagingen werken we aan balans, precisie en controle over het lichaam. Na een warming up worden enkele technieken gezamenlijk en stap voor stap uitgelegd en geoefend.
In de gevorderdengroep trainen we samen en leren van elkaar. Er is genoeg tijd om vrij te bewegen door het park en bewegingen te oefenen of zelf te verzinnen. Verder zijn er gezamenlijke oefeningen gericht op controle, precisie en kracht. Voor deze groep is een goede basiskennis en enige ervaring vereist.