GTS start flessenactie

beheerder

‘Elke les een fles voor de toekomst van GTS’. Onder dat motto ging woensdag 6 maart in Grootebroek de statiegeld-flessenactie van GTS van start. Doel is om geld voor de gymnastiek- en turnvereniging in te zamelen zodat de vereniging een grotere  financiële buffer kan opbouwen

“Turnen freerunnen, springen en gymnastiekis een dure sport. Als er iets aan een toestel kapot gaat of als een toestel  wordt afgekeurd dan kost het repareren/vervangen  veel geld. Het is fijn als we daarvoor extra geld op de bank hebben staan”,  aldus het bestuur van GTS.

“Onze vereniging telt een kleine 400 leden. Als die elke  les een fles meenemen, dan loopt het statiegeld aardig op. Maar het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als de hele bevolking mee gaat doen. Iedereen in  Stede Broec kent wel iemand die lid van GTS is. Als ze die een fles meegeven, dan krijgen we er nog veel meer. Een kleine moeite en wij zijn er erg blij mee”.

De eerste flessen werden woensdagavond in ontvangst genomen door voorzitter Marja Heerdt,  penningmeester Bianca Laan en algemeen bestuurslid Adriana Kessens. “We hopen natuurlijk stiekem  dat we straks  onder de flessen bedolven worden en onze kantine een flessenzee wordt. Dat zou fantastisch zijn”, aldus het bestuur.

Flessen kunnen overigens ook in de turnhal worden ingeleverd. Op  werkdagen tussen 17 en 19 uur en op zaterdag tussen 9 en 12. De turnhal van GTS staat aan de Bedrijfsweg  nummer 6 in Grootebroek.