Sinterklaasfeest 2017

beheerder

Zaterdag 25 november was het zover. Het Sinterklaasfeest van de gymvereniging kon van start gaan.

Om 13.30 stonden de kinderen al te trappelen. Als je naam bekent was mocht je naar binnen gaan. Heel even wachten in de kleedkamer en afscheid nemen van papa of mama. De muziek hoorde je al gezellig klinken.

Wat was het spannend en wat zag het er allemaal gezellig uit. De hele zaal vol speeltoestellen en overal vlaggetjes van Sinterklaas. Zelfs de neppakjes ontbraken niet. Die konden jullie dan in schoorsteen van de net alsof boot gooien. Ook kon je even rustig kleuren en knutselen. Dat was wel fijn, er liepen namelijk wel 70 kinderen in de gymzaal rond. Een hele drukte.

Rond 13.45 was het tijd voor een pauze. Warme gezichten en hongerige buiken. Iedereen kreeg limonade en een bekertje met pepernoten met schuimpjes. Heerlijk smullen. Hierna ging iedereen weer fijn spelen.

Toch werd het spannend….zal hij komen….?                                                                                       15.15 gingen wij met z’n heel hard zingen. Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht….en ja hoor daar kwamen ze.

Sinterklaas en 2 zwarte pieten. De Sinterklaas was heel rustig en lief. Hij luisterde goed naar de kinderen en keek naar mooie gym kunsten. Ook de zwarte pieten deden nog een kunstje mee. Natuurlijk waren er toen weer wat pepernoten en het gewenste cadeautje. Een mooi springtouw die iedereen tegelijk uitpakte. Bijna alle kinderen probeerde het springtouw uit.

Uiteindelijk gingen wij met Sinterklaas en zwarte piet op de foto en zongen wij van…Dag Sinterklaasje…Dag dag….zwarte piet..Daaaaag!

Hierna kwamen de ouders weer binnen om iedereen op te halen. Knutsels, tekeningen en cadeautje mee. Tot volgend jaar, het was een geweldig feest.

 

Verder wil ik iedereen bedanken die deze dag geholpen heeft, zonder jullie was het niet gelukt. Groeten Erica